Cactusvijgenolie

Bestel hier!

Cactusvijgenolie is ook wel bekend als prickly pear oil of barbary fiq (seed) oil. De olie wordt gewonnen uit de vruchten van de vijgcactus (opunita ficus-indica).De cactus groeit in Mexico, Chili, Saoedi Arabië en in de landen langs de Middellandse Zee. Cactusvijgenolie is een van de kostbaarste plantaardige oliën ter wereld. Om 1 liter te produceren heeft men 800 tot 1000 kilo vijgen nodig. De olie wordt koudgeperst uit de kleine zaadjes van de cactusvijg.

grootcactusvijg

DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN CACTUSVIJGOLIE,

Zuivere cactusvijgolie is rijk aan gezonde stoffen. De olie bevat maar liefst 100 mg/100g vitamine E(vooral delta tocoferol), die zon beschermende en huid barrière herstellende eigenschappen heeft en de afbraak van huid verstevigend collageen tegengaat. Daarnaast bevat cactusvijgolie 900mg/100g fytosterolen, waaronder beta-sisterol en delta-7-stigmasterol.Deze stoffen werken ontstekingsremmend, herstellen de huid barrière en zorgen dat de huid vocht beter kan vast houden. Daarnaast gaan beta-sisterolen haaruitval tegen. Ook is cactusvijgolie rijk aan de antioxidant betalaine, die vroegtijdige huidveroudering door onder andere zon en wind tegengaat. En bovendien bestaat de olie voor maar liefst 65% uit linolzuur, een onverzadigde vetzuur die essentieel is voor de cel vernieuwing van de huid.

 

CACTUSVIJGOLIE VOOR DE HUID

Cactusvijgolie wordt gebruikt als huidolie, vooral voor het gezicht. De olie heeft een lichte textuur, waardoor ze snel in de huid trekt. De huid vernieuwende en herstellende stoffen gaan huidveroudering tegen en geven een doffe en slappe huid stevigheid, elasticiteit en glans. Cactusvijgolie wordt verder gebruikt voor het behandelen van acne, littekens en striae. Daarnaast zijn er positieve ervaringen met eczeem bij kinderen. De olie is geschikt voor ieder huidtype.

 

HOE GEBRUIK JE DE OLIE

Cactusvijgolie gebruik je het beste op een gereinigde gezichtshuid, bij voorkeur ’s avonds, zodat de olie tijdens de nacht haar huidherstellende en -vernieuwende werk kan doen. Masseer 3 tot 4 druppels in de huid. De olie is ook geschikt als oogserum en als anti-aging serum onder je dag verzorging. Gebruik je de olie als oogserum, dan gebruik je een druppel per oog en masseer je de olie met zacht draaiende bewegingen in de huid rond de ogen.

 

Cactusvijgolie kun je ook gebruiken als nagel(riem)behandeling. De olie voorkomt nagelriemontstekingen en versterkt breekbare nagels. Masseer je nagels en nagelriemen met het restje dat is overgebleven als je je gezicht hebt verzorgd.

 

CACTUSVIJGOLIE VOOR HET HAAR

Cactusvijgolie versterkt het haar en geeft droog en futloos haar veerkracht. Door een paar druppels cactusvijgolie in de droge haarpunten te masseren, wordt het haar gevoed en verminder je pluizig haar. De olie kan ook worden gebruikt als haarmasker. Hiervoor masseer je een paar druppels olie voor het wassen in het haar en laat je het een half uur intrekken. Daarna was je je haar.

 

HOE BEWAAR JE DE OLIE?

Bewaar de olie op een koele en donkere plaats.

 

 

logossamen