Recepten

Bestel hier!

Hier vindt U enkele recepten die U kunt bereiden met Argan culinaire olie.

Wortelsalade ( voor 4 personen )

Ingrediënten:

40 gram rozijnen
600 gram wortelen
6 eetlepels arganolie
1 theelepel honing
2 a 3 eetlepels witte wijnazijn
Zout
Versgemalen peper
½ bosje verse munt

1* Doe de rozijnen in een kom en laat ze wellen.
2*Was en schil de wortels en snijd ze in plakjes.
3*Warm de arganolie in een pan, voeg de wortelplakjes toe en
stoof ze langzaam op een laag vuur. Let erop dat ze niet bruin worden.
4*Besprenkel de gestoofde wortelschijfjes met de honing en laat
Ze lichtjes karamelliseren. Blus met de witte wijnazijn.
5*Giet de rozijnen af en zeef ze en laat ze goed uitlekken. Voeg
Ze bij de wortels in de pan en kruid stevig met zout en versgemalen peper.
Meng ten slotte alles goed door elkaar.
6*Was de munt en schud hem goed droog. Trek de blaadjes van
de stelen en snijd ze in fijne reepjes.
7*Doe de muntreepjes bij de wortelsalade en meng alles nogmaals
goed door elkaar. Breng voor het opdienen eventueel op
smaak met een snufje kaneel.

(Wortels leveren een aanzienlijke hoeveelheden in vet oplosbare
vitamines, die enkel in verbinding met het vet in het lichaam
opgenomen kunnen worden . )

 

moroccan-argan-oil

Veldsla ( voor 4 personen )

Ingredienten ;

400 gram verse veldsla
2 a 3 teentjes knoflook ( fijn gehakt )
250 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels arganolie
Het sap van 1 citroen
Zout
200 gram pitloze druiven

1* Zoek de veldsla zorgvuldig uit en was hem. Laat hem in een
zeef uitlekken , dep hem droog en verdeel hem in stukjes.
2* pel de knoflook en hak hem fijn , roer de yoghurt met de
fijngehakte knoflook , de arganolie , het vers geperste citroensap
en het zout door elkaar en giet het mengsel over de veldsla.
Laat de sla even trekken.
3* Was de druiven en laat ze in een zeef uitdruipen , halveer ze
en meng ze door de veldsla .
4* Bewaar de salade koud en dien koel op.

 

VOLGENDE