Gerechten 2

Amalou ( pasta op basis van arganolie honing en amandelen ) ; ( voor  ca 400 gram )

Ingrediënten:

250 gram hele amandelen
1 eetlepel plantaardige olie (bv. Zonnebloemolie)
100 ml arganolie
Zout
4 el dikke vloeibare honing.

1*Breng in een pan water aan de kook en doe er de amandelen
in, blancheer ze ongeveer 5 minuten, giet af in een zeef, laat
schrikken onder koud water en laat ze afkoelen, nu kunt u de
amandelen gemakkelijk pellen door het vliesje eraf te drukken.
2*Doe de plantaardige olie in een pan en verwarm ze op een
halfzacht vuur, voeg de amandelen toe en rooster ze
lichtjes, laat ze afkoelen.
3*Pureer de amandelen met de arganolie en het zout tot een
romige massa, voeg de honing toe en meng goed.
4*Doe de pasta in een glazen pot en bewaar hem koud, in de
koelkast blijft de amalou minstens 2 maanden houdbaar, de
pasta smaakt ideaal bij pittig gegrilde gerechten en bij een tajine,
U kunt dit ook op brood eten als ontbijt bijvoorbeeld.

Gemarineerde geitenkaasjes; ( voor 4 personen)

4 verse geitenkaasjes
1/8 liter arganolie
1 spaanse peper
1 sjalot
1 theelepel karwijzaad
1 eetlepel gehakte peterselie

1*Leg de geitenkaasjes in een schaal en besprenkel ze met arganolie.
Laat de kaasjes in de olie op kamertemperatuur minstens 30 minuten
en maximaal 2 uur marineren.
2*Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en hak hem fijn,
pel de sjalot en snijd hem fijn in kleine blokjes.
3*Schik de geitenkaasjes op een schaal of op aparte borden.
Besprenkel naar keuze met een beetje arganolie en bestrooi voor
het opdienen met de pepers en sjalot blokjes, het karwijzaad en
de peterselie.

 

VOLGENDE